torsdag 2. mai 2013

10 beste foto!

Da var det på tide med innlevering igjen ;)
Nå har det egentlig ikke vært så lenge siden sist vi gjorde dette, og jeg føler ikke vi har hatt så mye tid til å ta varierte bilder, men jeg får gjøre mitt beste med det jeg har :)

Først ute er oppgavens "beste foto". Det er et bilde av baklykten på bilen vi har hjemme. Jeg tenke bildet hører til i kategoriene vann og lys. Jeg har brukt photoshop litt her for å gjøre kontrasten i bildet større, og for å fremme dråpene med vann. lyset ble dermed dramatisk og ganske mørk, men varmt.
Ideen går ut på å vise farget vann. Er det noe jeg liker å ta bilder av, så er det lys og vann i forskjellige former og farger.
Herfra kommer bildene til å vises i forskjellig rekkefølge. Bilde nummer 2 er innenfor kategorien lys. objektet er en lampe med blomstermønster på. Bildet er tatt ganske nærme for å vise de flotte detaljene, og for å skape litt spenning. Lyset er i en varm rødfarge, og det gule gir et frisk innslag i fargene. 
Innslag nummer 3 er et lite eksperiment jeg gjorde hjemme. vi har en del lysekroner av forskjellige slag der, og når det ble mørkt ute, slo jeg av alt lyset i huset og lyste på lysekronen med en lommelykt. dette skapte dramatiske mønster på gulvet, som jeg fasinert tok bilder av. Det var ikke lett å få skarpe bilder uten å bruke skikkelig utstyr, men å fange lys på denne måten var morsomt.. :)
I bilde nummer 4 ville jeg ha med ett innslag fra naturen. Dermed gikk jeg rett til noen roser i en vase. Jeg liker bildet fordi blomstene har friske farger, og bildet har noe romantisk eller hjemmekoselig ved seg som trekker til seg interessen min. Vi er nær motivet, og dette, sammen med skrå linjer og de skarpe fargene, skaper en rolig atmosfære, og samtidig litt bevegelse. Jeg tror jeg vil plassere det i kategorien komposisjon.
Neste bilde, nummer 5, er fokusert rundt lys. Jeg fant ut at det er like gøy å arbeide med lys og glass, som med lys og vann. Bilde fikk sterke kontraster og varme, myke farger. objektet er ganske midt på bildet, og tar opp nesten all plassen rundt, noe som gir vasen fokuset.
På bilde nummer 6 har jeg valgt å fokusere på lys og skygge. Kontrastene ble ikke så store som jeg hadde ønsket, men det er nok til å vise til at lys og skygge kan skape stemning. De svarte delene av bakgrunnen kan skape litt forstyrrelse for uglen, men samtidig fremhever den svarte fargen uglens former.Husker du lysekronen jeg snakket om tidligere? Bilde nummer 7 viser hvordan den ser ut i full belysning. Den skaper vakre mønstre i taket, nesten som en blomst, eller en stjerne. Jeg vil plassere bildet innen lys og komposisjon. Lyset er ganske skarpt og kaldt, men det har samtidig en renhet i seg som trekker oppmerksomhet.
Bilde nummer 8 handler også om lys og komposisjon. Vi er så nær en lyspære at det kan være vanskelig å forstå at det er en lyspære før noen sier det. Dette er alltså et bilde som ofte skaper undring, og folk tenker over det, dermed er det oppsiktsvekkende. fargene er varme og myke. Å være så nær dette objekter gjør at vi legger merke til detaljer i lyspæren som en egentlig ikke legger spesielt merke ved i dagliglivet. 
Bildet nummer 9 går i samme kategori.. (liker jeg lys litt for godt? Beklager det..)
Det er en taklampe, hvor lyset er mystisk og med store kontraster. selve lyset fra lampen er en litt kald gulfarge, som kler bilde godt.Bilde nummer 10 handler om.. la oss se, lys, kontraster, komposisjon, og fargebruk. lyset og fragene er ganske matte, og fremhever selve motivet, som er skyggen til en telys-holder av det store slaget. Hvitt lys fra morgensolen strømmer gjennom glasset, og gir skyggen vakre kontraster. Bilde har skrålinjer, som skaper bevegelse.


Og det var det for denne gang!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar